EU fondovi otvaraju nam put za istraživanja i razvoj

EU fondovi otvaraju nam put za istraživanja i razvoj

Pana Stolarija d.o.o. našla se među prve 3 tvrtke kojima su 29. ožujka 2017. u Zagrebu uručene odluke o financiranju u okviru EU natječaja „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja“, kojeg je provelo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Osigurano financiranje kroz EU fondove unaprijedit će razvoj novih proizvoda visoke dodane vrijednosti, a jedan od naših ciljeva svakako je razvoj inovativnog drvenog prozora s poboljšanim vodootpornim i termičkim svojstvima, kraćim intervalima održavanja i duljim životnim vijekom. Dugoročni cilj je promjena poslovne kulture tvrtke i posvećenost inovacijama za koje vjerujemo da će unaprijediti i naše pozicije na domaćem i inozemnom tržištu.
Dodijeljena potpora izosi 37% ukupne investicije koja će se koristiti za istraživanje drvnih sirovina u smislu poboljšanja njihovih svojstava termotretiranjem, točnije povećanja otpornosti od propadanja, poboljšanja termičkih i vatrootpornih svojstava. Pana Stolarija će sredstva uložiti u nove tehnologije te razvoj i nadogradnju kompetencija zaposlenika, sve s ciljem stvaranja vlastitih istraživačkih i razvojnih resursa koji će pridonijeti jačanju imidža predvodnika trendova na tržištu.

Ponosni smo i na činjenicu da ovim projektom djelujemo društveno odgovorno dajući svoj doprinos prioritetnim područjima razvoja definiranim u Strategiji pametne specijalizacije RH (područje: Hrana i bioekonomija – podpodručje: Održiva proizvodnja i prerada drva te područje: Energija i održivi okoliš – podporučje: Ekološki prihvateljive tehnologije, oprema i napredni materijali).

Prilika za objavu i dodjelu odluke o financiranju ukazana je na konferenciji kojom je obiježeno pokretanje druge faze Ograničenog poziva na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava „Podrška razvoju Centara kompetencija“ (CEKOM).

Uz Pana Stolariju d.o.o. među prve 3 tvrtke kojima je dodijeljena odluka o financiranju su AD Plastik d.d. iz Solina i iCat d.o.o. iz Zagreba.

Pana.hr koristi kolačiće u svrhe što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem internet pregledniku. Ukoliko i dalje želite koristiti našu web stranicu, molimo da potvrdite da se slažete sa korištenjem kolačića, i to klikom na tipku "Slažem se". Ukoliko se ne slažete s korištenjem kolačića, kliknite na tipku "Ne slažem se". Više informacija o kolačićima na našoj web stranici saznajte klikom na tipku "Više informacija".
Slažem se
Ne slažem se