Montaža uzoraka na testnim točkama

Montaža uzoraka na testnim točkama

Tvrtka PANA Windows d.o.o. sa sjedištem u Čakovcu, u sklopu provedbe projekta istraživanja i razvoja novog proizvoda sufinanciranog od strane EU pod nazivom “Razvoj novog proizvoda upotrebom inovativnih materijala i proizvodnih tehnika te poboljšanje tehnoloških procesa kroz provedbu eksperimentalnog istraživanja poduzeća Pana Windows d.o.o.” razvijen je novi proizvod.

U sklopu programa IRI (istraživačke razvojne aktivnosti) razvili smo novi prozor od termotretiranog drva.

Jedna od faza istraživanja je i promatranje i bilježenje rezultata na određenim testnim točkama koje su smještene u različitim klimatskim uvjetima: primorski, gorski i nizinski (kontinentalni) zavičaj.
U tom smislu, uz pomoć izvršnog predsjednika Hrvatskog Crvenog križa, gosp. Roberta Markta i gosp. Sanija Samardžića, kao i ravnatelja društava Crvenog križa u Čakovcu, gosp. Kristijana Valkaja, ravnateljice Društva Crvenog križa u Ogulinu gđe. Valentine Bartolović, te ravnateljice gđe. Franke Troskot i gđe. Branke Milolović iz Gradskog društva crvenog križa Biograd na Moru, pronašli smo korisnike kojima je donirano 6 prozora :
• 2 prozora od smreke -termotretirane i netermotretirane
• 2 prozora od hrasta -termotretirani i netermotretirani
• 2 prozora od jasena- termotretirani i netermotretirani

Bez obzira na to što su prozori izrađeni od različitih materijala, maksimalno smo ih ujednačili u tamniju boju da bismo se estetski približili izgledu nekih modernih tropskih vrsta materijala, inače teže dostupnih našem tržištu.
U sklopu projekta, obaveza korisnika je da za nas vodi određenu evidenciju, jednom mjesečno do kraja projekta odnosno svibnja 2020.godine, u smislu :

• praćenja vremenskih uvjeta (sunce, kiša, tuča, olujna nevremena i sl.)
• praćenja ponašanja prozora (propadanje laka, promjena boje, potrebe za štelanjem i sl.)

U ovo predbožićno blagdansko vrijeme darivanja drago nam je što će naša tvrtka takvom donacijom dodatno pomoći i obradovati obitelji kojima je takva pomoć zaista i potrebna.
To su u kontinentalnom dijelu Hrvatske obitelj gđe.Olge Embreuš iz Donjeg Vidovca, obitelj gđe. Radenke Šokota s otoka Pašmana iz mjesta Ždrelac za testnu točku primorskog kraja i za gorsku Hrvatsku obitelj gospodina Srećka Dušeka iz Ogulina.

U petak, 13. prosinca 2019. ravnatelj gosp. Kristijan Valkaj iz Društva crvenog križa Čakovec zajedno s direktoricom tvrtke Pana Windows d.o.o. gđom. Antonijom Šerdoner, svojim su dolaskom obilježili ovaj, za obitelj Embreuš iz Donjeg Vidovca, vrlo važan dan te im na licu mjesta zahvalili na pomoći za naš projekt i poželjeli im mnogo sreće i blagostanja ubuduće.
Obitelji je nedugo nesretno izgorjela kuća ,a danas je ugrađena naša stolarija kao dio obnove izgorjele kuće. Svi članovi obitelji su bili iznimno zadovoljni, sretni i zahvalni što nam je bilo veoma drago jer vidjeti sretna lica onome kome nešto daruješ ispunjuje u potpunosti naravno i naša srca.

U ponedjeljak, 16. prosinca 2019. u ovo predblagdansko vrijeme ponovno smo obradovali ostale dvije spomenute obitelji svojom donacijom, obitelj gospodina Srećka Dušeka u Ogulinu, i obitelj gospođe Radenke Šokota na otoku Pašmanu, u mjestu Ždrelac.

Ovom prilikom koristimo prigodu i zahvaliti se na suradnji svim obiteljima kao korisnicima naše stolarije i svim suradnicima, kolegama iz Hrvatskog crvenog križa te im poželjeti sretne blagdane te uspješnu i sretnu novu godinu.

Zahvalnost i sreću koje su nam obitelji iskazale ne možemo staviti u par riječi, ali sigurni smo da su nam srca ispunjena i da je osjećaj izvanredan 🙂

Pana.hr koristi kolačiće u svrhe što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem internet pregledniku. Ukoliko i dalje želite koristiti našu web stranicu, molimo da potvrdite da se slažete sa korištenjem kolačića, i to klikom na tipku "Slažem se". Ukoliko se ne slažete s korištenjem kolačića, kliknite na tipku "Ne slažem se". Više informacija o kolačićima na našoj web stranici saznajte klikom na tipku "Više informacija".
Slažem se
Ne slažem se