Certificiranje PEFC(TM)

Certificiranje PEFC(TM)

U sklopu projekta „Razvoj novog proizvoda upotrebom inovativnih materijala i proizvodnih tehnika te poboljšanje tehnoloških procesa kroz provedbu eksperimentalnog istraživanja poduzeća Pana Windows d.o.o.” koji sufinancira Europska unija putem Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. razvijamo novi drveni prozor od termotretiranog drva , provodimo PEFC certifikaciju tvrtke.

Time osiguravamo da svo drvo koje je sastavni dijelovi konačnog proizvoda, potječe iz šuma kod kojih je zajamčeno poštivanje definiranih okolišnih, društveno-socijalnih i etičkih standarda.

Što je to PEFC™ certifikacija?

Programme for the Endorsement of Forest Certification PEFC™ je međunarodna neprofitna i nevladina organizacija koja promovira održivo upravljanje šumama. S obzirom da sve organizacije (tvrtke) u lancu dobave moraju biti certificirane, osigurava se da svi šumski proizvodi (drvo, drvni proizvod, papir i proizvod od papira) koji su sastavni dijelovi konačnog proizvoda, potječu iz šuma kod kojih je zajamčeno poštivanje definiranih okolišnih, društveno-socijalnih i etičkih standarda.

PEFC je krovna organizacija koja podupire nacionalne certifikacijske sheme za šume, koje prilagođavaju svoje zahtjeve lokalnim specifičnostima.

PEFC™ razlikuje dvije vrste certifikacije:

– za vlasnike šuma (Forest Management-FM),
– za tvrtke koje koriste šumske proizvode (Chain of Custody-CoC).

Lanac sljedivosti (PEFC™ Chain of Custody – PEFC™ CoC)

Certificiranje PEFC Chain of Custody (PEFC™ Chain of Custody – PEFC™ CoC) lanca sljedivosti  je namijenjeno organizacijama (tvrtkama) koje u svojim radnim procesima (proizvodnja ili trgovina) upotrebljavaju PEFC™ certificirane materijale te koje svoje proizvode prodaju kao PEFC™ certificirane.

Budući da certificirane organizacije pružaju dokaze sljedivosti izvora drva, mogu koristiti PEFC™ zaštitne oznake.

Koje su ključne prednosti  PEFC™ certifikacije?

– proizvodi će ispunjavati uvjete (biti prihvatljivi) za sudjelovanje na raspisanim natječajima u skladu sa smjernicama o zelenoj javnoj nabavi,
-tvrtka će biti objavljena u javno dostupnom internetskom pretraživaču certificiranih poduzeća,
-uvođenjem sustava sljedivosti, pruža se bolja mogućnost kontrole upravljanja materijalnim resursima,
-pristup novim tržištima, ali također i zaštita svjetskih šuma,
-klijenti imaju veće povjerenje u certificirane proizvode,
-tvrtke nositelji PEFC™certifikata jednostavnije i lakše ispunjavaju zahtjeve Europske uredbe o drvu (EUTR).

Pana.hr koristi kolačiće u svrhe što bolje interakcije s korisnicima i njihovog iskustva korištenja naše web stranice. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem internet pregledniku. Ukoliko i dalje želite koristiti našu web stranicu, molimo da potvrdite da se slažete sa korištenjem kolačića, i to klikom na tipku "Slažem se". Ukoliko se ne slažete s korištenjem kolačića, kliknite na tipku "Ne slažem se". Više informacija o kolačićima na našoj web stranici saznajte klikom na tipku "Više informacija".
Slažem se
Ne slažem se