Povijest tvrtke

Povijest tvrtke

Međimurjeplet d.o.o. je trgovačko društvo iz Čakovca  sa  60-godišnjom poslovnom  tradicijom vezanom uz trgovinu na veliko i malo specijaliziranim asortimanom proizvoda za kućanstvo i opremanje u ugostiteljstvu, te proizvodnju i trgovinu proizvodima od prirodnih materijala, poput šibe, ratana, bambusa i vodenog zumbula.

U svojem poslovnom razvoju društvo je proširilo svoje djelovanje djelatnostima vezanim uz drvo-prerađivački sektor, pa je tako kupnjom  drugih društava, kao jedini vlasnik, formiralo tzv. Međimurjeplet grupu.

PANA d.o.o. osnovana je 2002. godine kao društvo kćer trgovačkog društva Međimurjeplet te je svojom djelatnošću nastavila dugogodišnju tradiciju jednog od najstarijih drvoprerađivačkih pogona, osnovanog 1911. godine u Turopolju. Kupnjom ovog pogona društvo je uspostavilo vlastitu proizvodnju parketa kao baznu djelatnost. Slijedeći tradiciju drvne industrije u državi, snagu i industrijsku održivost proizvodnje PANE predstavlja industrijski kompleks od ukupno  146.500 m2, koji primjenjuje modernu tehnologiju i inovacije. PANA zapošljava 140 radnika, koji godišnje u pilani, sušarama i parionicama obrađuju 40.000 m3 drva i proizvode 450.000 m2 klasičnog masivnog parketa i seljačkih podova. U obradi i proizvodnji najčešće se koristi drvo hrasta.

Izvrsnost rada i konkurentnost proizvoda tvrtke PANA prepoznata je  na domaćem i na međunarodnom tržištu. Dominantan dio proizvodnje, oko 90 %, vezan je uz inozemni plasman, dok je odgovornost prema prirodi i okolišu potvrđena  prestižnim FSC certifikatom (The Forest Stewardship Council; Vijeće za nadzor šuma), koji jamči poštivanje visokih ekoloških, socijalnih i ekonomskih standarda gospodarenja šumama.

Drvni otpad, koji nastaje tijekom procesa proizvodnje kroz suvremeno i ekološko postrojenje kotlovnice, upotrebljava se kao energent za grijanje radnih prostora i  1500 m3 kapaciteta sušara. Kako bi maksimalizirali sve prednosti ove dragocjene sirovine, 2015. godine instalirano je i pušteno u  pogon postrojenje za proizvodnju drvenog briketa te suvremeno kogeneracijsko postrojenje za proizvodnju  električne energije kapaciteta 1MW, čime je u cijelosti  zaokružen biološki ciklus.

PANA STOLARIJA d.o.o.  također je osnovana 2002. godine, kao društvo kćer  matičnog trgovačkog društva Međimurjeplet , a  u svojom djelatnošću nastavila je 30 -godišnje iskustvo proizvodnje vanjske stolarije društva preuzetog u stečaju,  unapređujući  poslovno umijeće i specijalizaciju u proizvodnji drvenih i drvo-aluminijskih prozora i vrata.

U svom pogonu u Čakovcu, koji se prostire na ukupnoj površini od 27.665 m2,  društvo  zapošljava 50 radnika i stručnog osoblja, koji prate recentna dostignuća u proizvodnji i primjeni stolarije. Na numerički upravljanim strojevima, za potrebe građevinarstva proizvode se standardni i vanstandardni proizvodi, a nastoje se zadovoljiti i specifične potrebe kupaca .

U proizvodnom asortimanu ovog društva je vanjska stolarija poput prozora, balkonskih vrata, podizno-kliznih i otklopno-kliznih stijena u izvedbi drvo-drvo i drvo-aluminij te grilje, škure i rolete. Proizvodnja vratiju diverzificirana je na ulazna vrata od Variopur panela, unutarnja vrata od masivnog drva ili furnira.

Niskoenergetski prozori i klizne stijene zadovoljavaju  visoke kriterije koje zahtijeva  zapadnoeuropsko tržište pa se ukupna proizvodnja većim dijelom izvozi, a osobito vrijednu referencu predstavljaju plasmani na najzahtjevnija tržišta, poput onih u Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj. Kontinuirana ulaganja u suvremenost dizajna i niskoenergetska svojstva stolarije, kao i ostale bitne  tehničke zahtjeve koje traže suvremeni trendovi u arhitekturi i građevinarstvu te vrijedna i educirana radna snaga,  pridonose rastu povjerenja tržišta, a time i proizvodnje koja godišnje doseže kapacitet od 16.000 prozora svih vrsta i oko 3.000 vrata, certificiranih prema IFT Rosenheim, Europinspekt, CE, FSC standardima.

U reference društva ulazi i bogato iskustvo rada na zahtjevnim građevinskim projektima novogradnje velikih volumena. Sposobnost prilagodbe PANE STOLARIJE ogleda se u stalnoj otvorenosti za kreiranje potpuno novih ili prilagodbu  postojećih rješenja, sve kroz suradnju s arhitektima i vlastiti doprinos zahtjevnim projektima. Također, osobito zapažen rad društva PANA STOLARIJA vezan je uz područje renoviranja zaštićenih spomenika kulture.

Kanali koje društvo koristi za plasman gotovih proizvoda i usluga su višestruki. Osim kroz veleprodaje, putem distributera i trgovačkih lanaca u zemlji i inozemstvu, izravan kontakt s kupcima ostvaruju kroz vlastite izložbeno-prodajne salone u Čakovcu i  Zagrebu .

Reputacija kompetentnog poslovnog partnera, društva posvećenog osnaživanju vlastite konkurentnosti i proizvođača koji čuva poželjan omjer kvalitete i cijene.